DICK MOBY

Dick Moby is ontstaan op een surf trip aan de andere kant van de wereld, vanuit een passie voor surfen en watersport en een onvrede over de hoeveelheid plastic die je aantreft op stranden wereldwijd.

We willen laten zien dat plastic op een betere manier gebruikt kan worden, bv om er hoogwaardige en duurzame producten van te maken. Daarom zijn onze brillen handgemaakt in Italië van biologisch afbreekbaar of gerecycled acetaat. We omschrijven onze missie in ons manifesto: The Sunny Side Of Plastic.

Dicky Moby brillen zijn te zien bij Stufkens Optiek Eindhoven en Tiel.

Achtergrond Dick Moby

Dick Moby is opgericht door de Amsterdammers Tim Holland en Robbert Wefers Bettink, allebei jongens die graag surfen, zeilen en duiken. Beiden hebben daarbij een achtergrond als ontwerper.

Met het merk Dick Moby willen ze twee zaken uitdragen: enerzijds het in de focus zetten van de plasticvervuiling van stranden en oceanen en anderzijds het bewust maken van het grote publiek van de waarde van plastic als grondstof. In hun visie kan het tweede issue het eerste goede diensten bewijzen: als we plastic gaan zien als de waardevolle en steeds herbruikbare grondstof die het is, zullen we er ook veel bewuster mee omgaan.

Kwaliteit en duurzaamheid zijn de sleutel tot het prachtige merk Dick Moby. Van de monturen tot hun kleine scharniertjes en van de lederen opbergdoosjes tot hun vrolijke poetsdoeken, duurzaamheid staat voorop. De zonneglazen zijn van het bekende Duitse merk ZEISS, die al meer dan 100 jaar lenzen maakt, pionier is op het gebied van technologische innovatie en een van de beste is in zijn vak. De brillen zijn tijdloos, authentiek en klassiek. Omdat ook de kleine dingen ertoe doen, worden de brillen geleverd met een brillendoos van gerecycled leer en met een vrolijke poetsdoek van gerecyclede PET flessen.

De brillen van Dick Moby zijn gemaakt van een innovatief soort eco-plastic.