Geen bril meer nodig

Refractie chirurgie

De oogzorg bij Stufkens Optiek is in handen van HBO-gekwalificeerde optometristen die allen de hoogste kwaliteit leveren.

Stufkens Optiek is dan ook het adviescentrum bij uitstek als het gaat om ooglaseren van Eyescan. Wij begeleiden klanten die hun ogen willen laten laseren van het begin tot het eind.
Op de eerste plaats krijgt iedereen een uitgebreid onderzoek waarin we onder andere de kwaliteit van de ogen meten en analyseren. Aan de hand daarvan kunnen wij adviseren of en op welke manier ooglaser verantwoord en het beste voor uw ogen is.
De behandeling vindt plaats in de Eyescan kliniek in Utrecht. Na de behandeling kan de klant gewoon voor controle en nazorg weer terecht bij een van de optometristen van Stufkens Optiek.

Voorzetlenzen
Voorzetlenzen zijn vooral geschikt voor mensen met een hoge sterkte- of cilinderafwijking of wanneer een ooglaserbehandeling niet mogelijk is. Voorzetlenzen worden in het oog vóór de eigen ooglens geplaatst. De lens zorgt ervoor dat het licht weer precies op het netvlies breekt en voor scherp zicht in de verte zorgt. De ingreep is vrijwel pijnloos en de lens kan ook weer uit het oog gehaald worden als dat gewenst is.
Voordelen
- Geen bril (met dikke glazen) of contactlenzen meer nodig
- Hele hoge sterktes en cilinders kunnen gecorrigeerd worden
Nadelen
- Hoger in prijs dan een ooglaserbehandeling
- Voorzetlenzen voorkomen niet dat rond het 45ste levensjaar een leesbril nodig is

Ooglaseren
Ooglaseren zorgt voor scherp zicht in de verte. Een ooglaserbehandeling maakt de derde laag van het hoornvlies namelijk dunner, waardoor het licht weer precies op het netvlies breekt. Om in aanmerking te komen moeten de ogen uitgegroeid zijn en al twee jaar een stabiele sterkte hebben. De ingreep duurt slechts een paar minuten en doet geen pijn. Na de behandeling kom je nog een aantal keer op nacontrole bij onze optometrist, zodat wij het genezingsproces kunnen volgen.
Voordelen
- Geen bril of contactlenzen meer nodig voor de verteafstand
- Makkelijker met sporten
- Geen risico op verlies op kapotgaan van bril of lenzen
Nadelen
- Ooglaseren voorkomt niet dat rond het 45ste levensjaar een leesbril nodig is
- Eenmalige investering i.p.v. verspreid over meerdere jaren

Vervanglenzen
Vervanglenzen vervangen de eigen ooglenzen en zorgen permanent voor scherp zicht. De ooglens kan hierna niet meer in sterkte achteruit gaan. Het mooie van vervanglenzen is dat er types bestaan die meerdere afstanden corrigeren. Dus zowel voor veraf, de computerafstand en de leesafstand. Hierdoor is in 90% van de gevallen zelfs geen leesbril meer nodig.
Voordelen
- Geeft voor 90% brilonafhankelijkheid, zelfs bij het lezen
- Is een permanente oplossing, de sterkte kan niet meer achteruit gaan
- Geeft weer een helder beeld als de eigen lens vertroebeld was (bij Staar)
Nadelen
- Voor fijn of lang leeswerk is soms aanvullend een leesbril nodig, afhankelijk van het type lens

20200109_090755
Optiek

Eindhoven

Hermanus Boexstraat 50
5611 AK Eindhoven
040-2447279
info@stufkens-eindhoven.nl

IMG_1929-HDR Fotorh2
Optiek/Hoorspecialist

Tiel

Hoogeindsestraat 20
4001 AB Tiel
0344-613523
info@stufkens-tiel.nl

IMG_8925-HDR Fotorh
Optiek

Venlo

Parade 16
5911 CC Venlo
077-3512015
info@stufkens-venlo.nl