Etnia Barcelona

Bijna net zo oud als opticien Stufkens Optiek is het van oorsprong Spaanse Etnia Barcelona. En zeg je Etnia Barcelona, dan zeg je jong, speels, kleurrijk en fashionable. Als het gaat om klimaat of mensenrechten is Etnia niet bang een statement te maken. Hier wordt het merk, naast hun populaire monturen, dan ook alom om geroemd. 

Hoe

het allemaal begon.

De vader van de huidige eigenaar van Etnia start met een brillenfabriek in 1950 en deed dat zo’n veertig jaar. In 1990 kwam zijn zoon en huidig eigenaar David Pellicer bij het bedrijf met de droom om écht iets nieuws te gaan creëren. David bracht kleur aan in een product wat tot dusver ‘gewoon’ bruin of zwart was geweest. Buiten dat werkte hij van begin af aan toe naar een merk dat niet alléén brillen verkocht maar meer was dan dat. Etnia Barcelona moest een merk worden dat haar visie; vrijheid, humaniteit en gelijke rechten voor alle soorten etniciteit, belichaamt. Dat is gelukt. De stad Barcelona en al haar feestelijkheden was en is daarin een grote bron van inspiratie. 

Van fast fashion naar slow fashion

Vandaag de dag is Etnia Barcelona echt een ethisch verantwoord merk. Al drie generaties is hoogwaardige kwaliteit één van de fundamentele pijlers waarop het bedrijf bouwt maar dit te allen tijde met duurzaamheid in het achterhoofd. 

Alhoewel een bril die je bij Stufkens koopt sowieso een duurzame investering is (gemiddeld gebruik is 4 jaar) gaat Etnia Barcelona nog een stapje verder. Het achterlaten van een eerlijk en ethisch verantwoord merk op een duurzame wereld waarin mens en omgeving wordt gerespecteerd, dat is waar Etnia Barcelona zich hard voor maakt.

Een nieuwe bril van Etnia Barcelona?

Benieuwd of Etnia Barcelona de perfecte bril voor jou heeft? Als bril op sterkte, computerbril, beeldschermbril of de bril op sterke voor iedere dag? Onze Etnia Barcelona verschilt per winkel en we krijgen wekelijks nieuwe collectie binnen. Loop eens binnen om te komen passen of maak een afspraak voor een oogmeting + persoonlijk advies van onze comfort experts.

Scroll naar boven

Bestel uw lenzen via onderstaand formulier :