Multifocale bril

Met multifocaal wordt in de optiekwereld twee sterktes bedoeld. Met een multifocale bril kun je zowel dichtbij als veraf scherp zien doordat er een leesgedeelte met aparte sterkte in het glas is verwerkt. Een multifocale bril is altijd asferisch, dat betekent plat glas. 

Heb jij moeite met zowel dichtbij als veraf goed zien en wil je niet steeds wisselen van bril? Een multifocale bril kan de oplossing zijn.

Brillenwinkel

Basis Multifocaal vs. Maatwerk multifocaal

Op basis van een oogmeting (die bij aankoop van je nieuwe bril is inbegrepen) bepalen we eerst of jouw ogen geschikt zijn voor basis-multifocaal of maatwerk-multifocaal. Dit hangt af van je binoculaire zicht, oftewel de mater waarin jouw ogen goed samenwerken. 

Werken je ogen goed samen, ofwel heb je goed binoculair zicht? Dan kunnen we jouw multifocale bril geheel maatwerk maken. Zo kunnen we rekening houden met sterkte verschil tussen het linker- en rechteroog en kun je zelf kiezen welk soort zicht (ver weg, computer óf lezen) voor jou het belangrijkst is. Ook wordt het glas maatwerk afgesteld op basis van het door jou uitgekozen montuur. 

Werken je ogen niet goed met elkaar samen? Dit kan veel verschillende oorzaken hebben. Het lukt je dan bijvoorbeeld niet om met twee ogen, één beeld te creëren. Of je hebt per oog een andere zichtscherpte. Als de binoculaire samenwerking tussen je ogen niet goed is, is een basis-multifocale bril voor jou het meest geschikt. Deze is alsnog op maat gemaakt maar wel op basis van een aantal standaard waarden. 

Materiaal, coating

& extra opties

Ook bij een multifocale bril bepaal jij zelf van welke extra opties je gebruik maakt. Denk aan soort materiaal, de coating en extra opties zoals blue-control of UV filter. Natuurlijk helpen we je hierbij op weg. Je kunt altijd kiezen voor de standaard opties. Maar wil je extra bescherming tegen krassen, of extra filters in het glas verwerkt? Kies dan voor één van deze extra opties. Zo bepaal jij zelf de prijs-kwaliteitverhouding waar jij je het comfortabelst bij voelt.

Op maat gemaakt en geslepen Stufkens

Op maat gemaakt

& geslepen

Bij Stufkens maken we iedere bril op maat. En dan bedoelen we ook écht 100% op maat. We kijken niet alleen naar de draagwijze en vorm van het montuur, we meten ook de afstand tussen het brillenglas en het hoornvlies, je pupilafstand (afstand van je pupil tot het midden van je neus) en de doorbuiging van het montuur en je pupil. 

Al deze informatie nemen we mee in het proces om je multifocale bril zo comfortabel mogelijk af te stellen. 

Al het slijp- en stelwerk doen we vanuit eigen werkplaats op locatie. Onze comfort experts zijn zo opgeleid dat ze zelfs voor de meest uitdagende vraagstukken de weg weten te vinden. Van meting tot afstelling, alles komt zo goed als vanuit eenzelfde hand. Snelle service en korte lijntjes dus. 

Scroll naar boven

Bestel uw lenzen via onderstaand formulier :