Multimediabril

Voor de generatie van nu.

De multimediabril is een enkelvoudige bril voor veraf kijken, met onderin het glas een leesbooster voor dichtbij. Ideaal voor als je veel fijn werk doet, veel leest of studeert en veel schakelt tussen veraf en dichtbij kijken. En het leuke is, voor zo’n multimedia bril kun je kiezen uit alle soorten monturen.  

De huidige digitale wereld vraagt veel van onze ogen. We wisselen continu af tussen smartphone, laptop en afstanden verder weg. Daar biedt de multimediabril de oplossing.

HOYA Sync III brillenglazen

Bij Stufkens gebruiken we hoogwaardig glaswerk van het merk Hoya Vision Care. De manier waarop wij kijken, is veranderd: vele van ons kijken 8 tot 10 uur per dag op beeldschermen. Onze ogen zijn niet gemaakt voor beeldschermen, maar de Sync III brillenglazen wel.

Enkelvoudige Sync III brillenglazen hebben een optimale glassterkte voor veraf zien en een ‘boost zone’ in het onderste gedeelte van het glas. Deze is speciaal aangepast aan de manier waarop we onze ogen tegenwoordig gebruiken. In deze ‘boost zone’ is de sterkte van het glas licht verhoogd om je oogspieren te ondersteunen en te laten ontspannen bij het kijken op schermen, zoal op smartphones, computers en tablets. Dit betekent dat het de ogen helpt gemakkelijker scherp te stellen waardoor het kan helpen bij het voorkomen en verminderen van digitale oogstress en vermoeidheid.

Multimediabril vs. Beeldschermbril

Er heerst nog wel eens verwarring tussen de multimediabril en de beeldschermbril. Logisch, want het lijkt ook op elkaar. We leggen het hier aan je uit. 

De multimediabril is een enkelvoudige bril (één sterkte) voor veraf met leesbooster: een licht verhoogde sterkte, onderin het glas. Op basis van jouw oogmeting heb je deze sterkte niet nódig, maar het helpt je ogen soepeler scherp te stellen tijdens het vele schakelen. Dat geeft rust.

De beeldschermbril daarentegen is een multifocale bril met twee sterktes voor dichtbij: voor het traditionele lezen (meestal schuin naar onder kijkend) en computerwerk (recht naar voren kijkend). Het is hierbij mogelijk je zicht tot 2 meter scherp te houden, zodat je ook je collega’s of klanten nog kunt zien. Wel zo comfortabel.

Voordelen van Sync III brillenglazen:

  • Sync III brillenglazen kunnen digitale oogstress helpen voorkomen of verminderen
  • Sync III brillenglazen kunnen het kijkcomfort gedurende de dag verbeteren
  • Door het dragen van Sync III brillenglazen wordt de ernst van de symptomen als gevolg van digitale oogstress maar liefst in 84% van de gevallen gereduceerd.
Scroll naar boven

Bestel uw lenzen via onderstaand formulier :