Computerbril

Slim voor het scherm.

Een computerbril is een multifocale leesbril die zowel achter de computer (of laptop) als bij andere leesactiviteiten ondersteunt. De bril bevat twee kijkafstanden. Een leesgedeelte in het midden van het glas voor achter de computer en een leesgedeelte onderin het glas.

Thuiswerken

& ergonomisch kijken.

Inmiddels ook thuis een fijne werkplek gecreëerd? Denk je dan – naast het ergonomisch zitten – ook aan het ergonomisch kijken? Je huidige bril doet z’n best, maar als je echt ontspannen wilt werken, kijk dan eens naar een computerbril. Die bewaart de rust bij afwisselende inspanning; van dichtbij en veraf tot 2 meter, in de diepte én in de breedte. En het leuke is, voor een computerbril kun je kiezen uit alle soorten monturen.

Waarom een standaard multifocale bril

voor computerwerk niet volstaat.

Misschien is het je eens opgevallen. Mensen die hun hoofd in allerlei bochten wringen om door dat stukje leesgedeelte van hun bril het kijkobject goed in beeld te krijgen. Vaak met de kin omhoog, hoofd naar achteren en opgetrokken wenkbrauwen. Waar dat vandaan komt? Het leesgedeelte van een standaard multifocale bril zit onderin het glas; de meest ideale hoek voor standaard leesactiviteiten, waarbij je het leesobject meestal in je handen hebt. Maar bij computerwerk is dat een ander verhaal. Dan bevindt het leesobject (je scherm) zich recht vooruit, op ooghoogte. 

Met een standaard multifocale bril veel computerwerk doen is dus ergonomisch niet verantwoord. Klachten als nek- en schouderpijn, vermoeide ogen en hoofdpijn liggen op de loer. Kies in dit geval voor een computerbril. Daarbij heb je tevens de optie de kijkafstand optimaal te behouden tot 2 meter. Ideaal als je ook met mensen werkt, bijvoorbeeld op kantoor, receptie of pedicure.

Hoyalux iD WorkStyle brillenglazen

Bij Stufkens gebruiken we hoogwaardig glaswerk van het merk Hoya Vision Care. Hoyalux iD WorkStyle brillenglazen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik op kantoor, computerwerk en bepaalde hobby’s, zoals kaarten, klussen en schilderen. Ze corrigeren je ogen niet alleen op korte afstand, maar bieden een dieper en breder kijkbereik. Hierdoor hoef je minder corrigerende hoofdbewegingen te maken. Wel zo comfortabel.

Multimediabril vs.
beeldschermbril

Er heerst nog wel eens verwarring tussen de multimediabril en de beeldschermbril. Logisch, want het lijkt ook op elkaar. We leggen het hier aan je uit. 

De multimediabril is een enkelvoudige bril (één sterkte) voor veraf met leesbooster: een licht verhoogde sterkte, onderin het glas. Op basis van jouw oogmeting heb je deze sterkte niet nódig, maar het helpt je ogen soepeler scherp te stellen tijdens het vele schakelen. Dat geeft rust.

De beeldschermbril daarentegen is een multifocale bril met twee sterktes voor dichtbij: voor het traditionele lezen (meestal schuin naar onder kijkend) en computerwerk (recht naar voren kijkend). Het is hierbij mogelijk je zicht tot 2 meter scherp te houden, zodat je ook je collega’s of klanten nog kunt zien. Wel zo comfortabel.

 

Scroll naar boven

Bestel uw lenzen via onderstaand formulier :