Enkelvoudige bril

Met enkelvoudig wordt in de optiekwereld één sterkte bedoeld; veraf óf dichtbij. Kun jij óf van dichtbij óf in de verte niet goed zien? Dan is een enkelvoudige bril wellicht iets voor jou.

Binnen het enkelvoudige glas heb je nog een aantal verschillen in het soort glas en de afwerking ervan. Welk glas we jou adviseren hangt bijvoorbeeld af van je sterkte, of je een cilinder hebt en het door jou gekozen montuur.

Brillenwinkel

Sferisch of Asferisch

In de basis bieden we bij Stufkens twee opties als het gaat om enkelvoudig glas: sferische of asferische glazen.

Sferische glas is het meest traditionele soort glas, is bolvormig en het meest bekend bij en gebruikt door brildragers. De glazen zijn in het midden iets dikker dan op de rand en hebben het meest scherpe zicht in het midden van het glas. Asferische glazen daarentegen, zijn vaak platter en bieden over het gehele kijkvlak, dezelfde scherpte.

Welk glas voor jou het meest geschikt is, hand dus af van allerlei factoren: je sterkte, eventuele cilinder en je wensen qua afwerking van het glas. Onze comfort experts geven je hierover natuurlijk altijd de nodige uitleg.  

Materiaal, coating

& extra opties

Naast het uitkiezen van het glas zijn het soort materiaal, de coating en de extra opties nog belangrijke keuzes die je bij het samenstellen van je nieuwe bril dient te maken. Natuurlijk doe je dit samen met je één van onze opticiens. Je kunt te allen tijde kiezen voor de standaard opties. Maar wil je je bril bijvoorbeeld extra beschermen tegen krassen, of een blue control of UV-filter in het glas verwerkt hebben? Er kan nog van alles! Onze comfort experts vertellen je hier graag meer over tijdens je afspraak.

Op maat gemaakt

Bij Stufkens maken we iedere bril op maat. En dan bedoelen we ook écht 100% op maat. We kijken niet alleen naar de draagwijze en vorm van het montuur, we meten ook de afstand tussen het brillenglas en het hoornvlies, je pupilafstand (afstand van je pupil tot het midden van je neus) en de doorbuiging van het montuur en je pupil.

Al deze informatie nemen we mee in het proces om je bril zo precies mogelijk af te stellen.

Klopt dit nog wel? Wat bedoelen we hier überhaupt allemaal mee?

Op zoek naar iets anders?

Kun je zowel dichtbij als in de verte slecht zien? Kies dan voor een multifocale bril.  

Scroll naar boven

Bestel uw lenzen via onderstaand formulier :