Contactlenzen

Onzichtbaar comfy wear.

Contactlenzen kunnen in veel gevallen een comfortabele kijkoplossing zijn. Of je nu standaard kiest voor contactlenzen, je bril afwisselt met lenzen of misschien wel hele bijzondere ogen hebt, voor iedere lifestyle en bijna ieder oog, is er een geschikte contactlens te vinden.

Ga je voor het eerst lenzen dragen? Dan kan dit spannend zijn. Onze contactlensspecialisten in Tiel, Venlo en Eindhoven helpen je graag op weg. En wil je daarna geen omkijken meer hebben naar het bestellen van je lezen? Maak dan gebruik van ons LensPlan. 

Ben je al klant bij Stufkens en wil je op basis van je huidige sterkte een nieuwe set lenzen bestellen? Maak dan gebruik van het online formulier.

Contactlenzen vs. bril?

Er zijn tal van redenen om te kiezen voor contactlenzen in plaats van een bril. Bijvoorbeeld omdat je vind dat geen enkele bril jou staat (met deze uitspraak zijn wij het overigens nooit eens), je vindt een bril onhandig of je houdt gewoon van een beetje afwisseling. Bij ons vind je voor iedere wens de geschikte lens.

Maatwerk contactlenzen.

Tijdens je afspraak in één van onze winkels geven onze gediplomeerde contactlensspecialisten je – op basis van je meetresultaten – graag persoonlijk advies, zodat jij straks helderziend de deur uitloopt met de beste kijkoplossing. Eentje waar jij je comfortabel bij voelt. Vanwege oprechte passie voor ons vak lopen we vaak voorop als het gaat om innovaties en technologie op gebied van contactlenzen.

“Draag je contactlenzen? Dan is het aan te raden je ogen en lenzen, eens per half jaar te laten controleren. Want net als jij, zijn je ogen continu in verandering. Als vaste klant bij Stufkens Optiek attenderen we je hier automatisch op. De tussentijdse controle is gewoon bij de prijs van je lenzen inbegrepen.” 

– Stefan, Contactlensspecialist.

Moderne techniek.

De techniek die gebruikt voor contactlenzen en het aanmeten ervan is bijzonder en innovatief. Met bijvoorbeeld cornea topograaf meten we allerlei waardes van het hoornvlies, ook wel de cornea genoemd. Het hoornvlies speelt een belangrijke rol bij het breken van lichtstralen. We meten onder andere de vorm, bolling en het oppervlak van het hoornvlies en brengen dit in kaart met verschillende kleuren. 

Onze contactlensspecialist en optometrist gebruiken deze gegevens om iedere contactlens volledig op maat te maken. Voor het aanmeten van contactlenzen en de controle bij nachtlenzen wordt dit onderzoek standaard uitgevoerd. Ook kan het zinvol zijn als aanvullend onderzoek bij een staaroperatie of wanneer iemand slechter gaat zien.

Contactlenzen voor erbij

Contactlenzen voor erbij? Best handig! Voor tijdens het sporten bijvoorbeeld. Maar wist je dat je brilsterkte vaak niet hetzelfde is als de sterkte voor je lenzen? Kom dus altijd even langs bij onze contactlensspecialist voor het aanmeten van nieuwe lenzen. Ook is het verstandig je ogen ieder jaar opnieuw te laten meten. Want net als jij, zijn je ogen continue in verandering.

Lenzenvloeistof

Wist je dat..?  

Lenzenvloeistof maar een beperkte houdbaarheid heeft? Na openen over het algemeen drie maanden.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

En nee, dit zijn niet alleen mooie verkooppraatjes ter promotie van onze lenzenvloeistof. Al heeft het er natuurlijk wel iets van weg (wij geloofde ook nooit in die zonnebrand commercials waarbij ze sturen op jaarlijks nieuwe zonnebrand kopen.. Blijkt nou, daar zit dus óók een kern van waarheid in). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Wat er gebeurt na drie maanden? De zuurgraad (pH) van de vloeistof verandert, hierdoor stopt de vloeistof met desinfecteren. Maar nog erger, de vloeistof kan besmet raken met bacteriën, die je natuurlijk niet in je ogen wilt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ververs je lenzenvloeistof daarom regelmatig. Koop desgewenst kleinere verpakkingen zodat je niet steeds een halve fles hoeft weg te gooien. Jij blij, wij blij, klimaat blij.

Soorten contactlenzen

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Niet alle lenzen zijn geschikt voor alle sterktes. Zo kun je geen nachtlenzen gebruiken bij een té hoge sterkte en ben je een minder opgeruimd type? Kies van voor daglenzen, die kun je immers iedere dag kwijtraken 😊.  Onze contactlensspecialisten in Tiel, Venlo en Eindhoven helpen je graag op weg.

Meer weten over soorten contactlenzen?

Scroll naar boven

Bestel uw lenzen via onderstaand formulier :