Stufkens
Venlo

In hartje Venlo vind je Stufkens Optiek op Parade nummer 16.

Eenmaal binnen blijft de Venlose gezelligheid natuurlijk voelbaar! Want we nemen graag de tijd voor je. Ons team van optometristen, opticiens en contactlensspecialisten staat zo goed als dagelijks voor je klaar om jou weer comfortabel te laten zien én ogen.

 

Ontmoet het team

Jules

Optometrist, opticien & eigenaar

Nam de zaak over van zijn vader en runt Stufkens Optiek nu als derde generatie. Het optiekvak is hem met de paplepel ingegoten en als opticien en optometrist is geen vraagstuk hem te gek.  

Frank

Bedrijfsleider & optometrist

Een alom bekend gezicht in Venlo is die van bedrijfsleider Frank. Sinds 1998 (!) is Frank onderdeel van team Venlo. Begonnen vanuit de optometristen opleiding en met de jaren doorgegroeid tot geliefd bedrijfsleider.

“We zijn met de familie Camps al 60 jaar verbonden met Stufkens. Ik als tweede generatie van ons gezin. Ik werk hier al zo lang. Maar ben niet de enige hoor. Miranda werkt hier 15 jaar, Rita 48 jaar, Maartje 12 jaar, Judith 25 jaar, Niek 9 jaar. Ja, die Limburgers zijn honkvast. We hebben een mooi stabiel team en een hele trouwe klantenkring!” 

Maartje

Opticien & contactlensspecialist

“Ik ben bij Stufkens gestart met een interne opleiding tot opticien bij de vakopleiding in Roermond. Na twee jaar had ik versneld mijn papieren."

"Na al die jaren vind ik het werk nog steeds leuk en lekker afwisselend. Het allerleukste? Als een klant binnenstapt en je eigenlijk direct een bril in gedachte hebt voor die persoon en dat die bril het ook wordt! Soms lukt dat. Dat je het dan goed hebt ingeschat en iemand echt blij kunt maken, dat is leuk!” 

Myranda

Opticien & contactlensspecialist
+ Prismaspecialist

Onze duizendpoot met klasse. Werkt bijna full time in Venlo als opticien en contactlensspecialist. Ook is Miranda degene die altijd weer zorgt voor een perfect gestylde etalage. Door collega’s wordt Miranda omschreven als de creatieve collega met humor. “Maar ook heel behulpzaam en vakbekwaam. Ik kan altijd bij haar terecht als ik hulp nodig heb”, aldus collega Zoë.   

Judith

Opticien

Judith studeerde in 1991 af aan de officiële vakopleiding voor opticiens in Roermond. “Er waren toen überhaupt nog maar 4 opleidingen, toevallig precies in mijn woonplaats. Sindsdien ben ik opticien, op een paar jaar na ook altijd bij Stufkens."

"Eigenlijk best bijzonder want veel uit ons team werken hier al zo lang. We hebben een heel hecht en steady team. En dat weten onze klanten. Die komen ook echt voor ons. Dat is zo mooi om te zien. Je bouwt echt iets op, dat vind ik hier heel leuk.”

Niek

Opticien

Een stoere Coblens of een chique Lindberg? Daar heeft opticien Niek wel oog voor. Maar vanwege zijn technische achtergrond houdt hij zich nóg liever bezig met het technische stuk; het perfect aanmeten of bijstellen van de brillen bijvoorbeeld.

“Bij Stufkens hebben we design, niet het alledaagse. Anders dan anders. Dat in combinatie met de technische uitdagingen maakt het leuk. Dagelijks ben je zowel in de werkplaats bezig, heb je contact met klanten en voer je oogmetingen uit. Lekker allround.”

Bram

Opticien

“Het leuke aan werken bij Stufkens? Alles is mogelijk. Als de klant iets ongebruikelijks wil, dan mogen we écht op onderzoek uit. Inkopen via andere leveranciers bijvoorbeeld. Ook slijpen we hier nog zelf onze glazen. Dat is het voordeel van werken voor een particulier bedrijf. Dat die mogelijkheden er zijn. Dat maakt het uitdagend.”

Zoë

Opticien

Ons aanstormend talent in Venlo. In 2019 begonnen met haar stage bij Stufkens en daarna nooit meer weggegaan. “Officieel ben ik onderdeel van team Venlo maar ik help ook af en toe in Eindhoven. Of een klant nu komt voor een complete nieuwe bril of alleen voor neuspads of een poetsbeurt, als ze tevreden de deur uit gaan ben ik blij.”

“Het aanmeten van kinderbrillen vind ik één van de leukste dingen. Dan moet je toch je verkoop aanpassen. Vanaf 12 jaar doen wij de metingen, daarvoor wordt het in het ziekenhuis gedaan. Als er jonge kinderen bij ons komen met een recept van het ziekenhuis, dan komen de kindjes vaak bij mij terecht. Dat vind ik echt leuk.”

Bianca

Optometrist

Als optometrist is Bianca er in de zorg voor jouw ogen. “Het doen van onderzoek naar de gezondheid van het oog en zo nodig doorverwijzen naar de arts om oogziektes vroegtijdig op te signaleren, dat vind ik interessant.  Als opticien ben je ook met het oog bezig maar niet zo inhoudelijk als dat de optometrist dat doet. Sinds 2019 werk ik iedere woensdag bij Stufkens als optometrist. De aandacht die we hier voor onze klanten hebben, dat ervaar ik als heel prettig.”

Rita

Administrateur

Al sinds 1974 de kantoortouwtjes in handen. Het administratieve brein achter de schermen in Tiel en Venlo. “Al die jaren bij Stufkens en ik vind het nog steeds leuk. Mensen kennen mij, ook al ben ik op de achtergrond aanwezig." 

Scroll naar boven

Bestel uw lenzen via onderstaand formulier :