JF Rey

Innovatie, kwaliteit & artistieke vrijheid

“Kijken vanuit een ander perspectief. We verrassen je op momenten waarop je ons niet had verwacht en bovenal laten we jou zijn wie je écht bent.” Dat is de filosofie van JF Rey sinds 1995.

Design en innovatie zijn de belangrijkste pijlers in de creatieve aanpak bij JF Rey. Het merk haalt haar inspiratie uit architectuur, grafische kunst en modern design.

Stufkens

JF Rey

Jean-Francois Rey is een Franse ontwerper. JF Rey monturen hebben vanaf begin af aan hun geheel eigen stijl, ze onderscheiden zich qua design van andere merken. Ze proberen steeds te vernieuwen en gebruiken allerlei elementen als inspiratie voor nieuwe designs, zoals bijvoorbeeld hout, aluminium en carbon fiber.

JF Rey heeft ook monturen ontwerpen speciaal voor Aziatische klanten. Ook heeft het merk een lijn speciaal voor volwassenen met een smaller gezicht; JF Rey Petite, daarnaast ontwerpen ze kinderbrillen, tegenwoordig zelfs met onzichtbare uitschuifbare veren.

Jean Francois Rey heeft eerst voor andere merken ontworpen in de optiekbranche, in 1995 is de collectie gelanceerd.

Hij ontwerpt samen met Denise Bellone en Joelle, de vrouw van JF Rey bemoeit zich met de kleuren.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Marseille, dit is de woonplaats van JF Rey.

De monturen worden met de hand vervaardigd in verschillende fabrieken in de Franse streek Jura. Het Titanium wat gebruikt wordt, komt uit Japan. Het acetaat wat JF Rey gebruikt, wordt exclusief ingekocht en alleen ingekocht voor het merk zelf, soms ook verschillende platen op elkaar, waardoor er een speciaal effect ontstaat.

Bepaalde lakken die worden gebruikt, zijn ook exclusief, een soort “roestachtige” lak wordt op sommige monturen gebruikt. Dit komt van een antisliplaag van snowboards.

Sommige striping zijn er met een injectienaald ingezet en sommige monturen zijn bewerkt met een laser, hierdoor krijg je een heel apart effect.

JF Rey heeft in 2004, 2005 en 2007 op de Silmo de Silmo d’Or for Style en Design 2004 gewonnen.

Ook is JF Rey bekend door de 3D bril en de Scorpio (zonnebril)

Scroll naar boven

Bestel uw lenzen via onderstaand formulier :