Lindberg

JEWELLER OF KINGS

De Deense opticien Lindberg had dunne, superlichte en tevens sterke brilmonturen voor zijn klanten nodig. Omdat die monturen nergens verkrijgbaar waren, ging hij ze zelf ontwerpen en laten produceren. Lindberg houdt graag alles dichtbij, van de eerste ontwerpschetsen tot de uiteindelijke productie. Het hele proces vind plaats in Denemarken. Zo is Lindberg in de negentiger jaren van de vorige eeuw een brillenmerk geworden en werden met name de superlichte en sterke “rim” monturen het paradepaardje.

Lindberg brillen zijn van het lichte materiaal titanium gemaakt, soms gecombineerd met acetaat of zelfs buffelhoorn (natuurproduct: sierlijk,extreem licht en hypoallergeen). De brillen hebben een strak of zelfs minimalistisch design en zijn verkrijgbaar in de mooiste kleuren. Er zijn veel bekende Nederlanders die Lindberg brillen dragen; waaronder Mark Rutte.

De ontwerpers van Lindberg besteden veel aandacht aan de scharnieren. Geraffineerd, functioneel en fraai in detail. Ieder overbodig detail wordt weggelaten. Lindberg bevat dus geen schroefjes, nageltjes of lasnaden.

Stufkens
Scroll naar boven

Bestel uw lenzen via onderstaand formulier :