Rolf Spectacles houten brillen.

Rolf staat voor kwaliteit en innovatie voorbij de eco-hype.

Niet alleen hout maar ook leisteen en bonen worden gebruikt als grondstof voor de 'nature inspired' monturen van dit Oostenrijkse merk.

Altijd al een bijzondere bril willen dragen? Van bijvoorbeeld eiken, walnoot, acacia, ahorn, steen of hoorn? Kies dan voor een bril van ROLF.

“Een belangrijk onderdeel van onze filosofie is om ene betere planeet achter te laten dan die we hebben gevonden. Rolf maakt glazen van de fijnste, natuurlijke materialen”.

Het bedrijf Rolf is opgericht in 2008 door Roland Wolf, die samen  met een team van jonge mensen sinds  2007 bezig was met het bedenken en maken van monturen gemaakt van natuurlijke materialen. In eerste instantie hebben ze zelf ook van oude materialen de “productiemachines” gemaakt, zodat de pro-types konden worden vervaardigd en beoordeeld.

Na een jaar van ontwikkeling startte men in 2008 de productie van de zelf ontworpen lichtgewicht monturen met een zeer strak design met oog voor materiaal en detail.

De productie wordt geheel in eigen beheer uitgevoerd. Er worden alleen maar natuurlijke materialen gebruikt zoals, hout o.a. eiken, walnoot, acacia en ahorn, steen en hoorn.

“Een bijzonder detail is dat de monturen schroefloos zijn. Bij de houten monturen zijn ook de scharnieren van hout. Datzelfde geldt voor de bijpassende etui, ook eigen ontwerp, van hout, schroefloos, geheel ontworpen volgens en principe van de monturen.”

– Teun, Opticien & Rolf liefhebber

Houten brillen weerbestendig

De houten brillen zijn ‘weerbestendig’ en bij een ongelukje bestaat de mogelijkheid ze te repareren, dit kan in de meeste gevallen door de opticien zelf gebeuren, die hiervoor door de firma Rolf is opgeleid.

De collectie is groeiende, maar men blijft de begin principes trouw; ontwerpen met respect voor de natuurlijke materialen. Dit heeft ertoe geleid dat ROLF inmiddels een scala aan internationale prijzen in ontvangst heeft mogen nemen.

Scroll naar boven

Bestel uw lenzen via onderstaand formulier :