fbpx

Welke afspraak kies ik?

Op deze pagina vind je meer informatie over onze diensten. Je leest wat het inhoudt, hoe lang de afspraak duurt en of er kosten aan verbonden zijn.

Oogmeting

De oogmeting is bedoeld voor als je niet goed kunt zien of wanneer je klachten als hoofdpijn ervaart. Tijdens een oogmeting meten we de sterkte van de ogen en kijken naar de samenwerking tussen de ogen. 

Een oogmeting wordt altijd uitgevoerd door een gediplomeerd opticien in één van onze meetruimtes. De oogmeting duurt 30 minuten. 

Bij aanschaf van een bril of brillenglas is de oogmeting gratis. Anders betaal je 29,50 euro.

Oogmeting + nieuwe bril

De oogmeting is bedoeld voor als je niet goed kunt zien of wanneer je klachten als hoofdpijn ervaart. Tijdens een oogmeting meten we de sterkte van de ogen en kijken naar de samenwerking tussen de ogen. 

Op basis van de meetresultaten bepalen we samen welk glaswerk voor jou het meest geschikt is en zoeken we een passend montuur uit. Je nieuwe bril kun je binnen 5 tot maximaal 10 werkdagen ophalen.

De oogmeting en het uitzoeken van een nieuwe bril neemt bij elkaar zo’n 60 minuten in beslag.

Bij aanschaf van een bril of brillenglas is de oogmeting gratis. Anders betaal je 29,50 euro.

Contactlens-controle

De contactlenscontrole is bedoeld voor als je al lenzen draagt. Tijdens de contactlenscontrole kijken we of de sterkte van je lenzen nog goed is, of de lenzen nog doen wat ze moeten doen, checken we hygiëne en doen we een ooggezondheidscheck.

Als alles in orde is kunnen we nieuwe lenzen nabestellen. Meestal kun je deze binnen de week nog bij ons ophalen. Desgewenst kunnen we ze ook naar je huisadres opsturen.

Een contactlenscontrole wordt altijd uitgevoerd door een contactlensspecialist in één van onze meetruimtes. De contactlenscontrole duurt 30 min.

De prijs van een contactlenscontrole is 29,50 euro. 

Contactlenzen aanmeten

Wil je (opnieuw) starten met het dragen van lenzen? Plan dan een afspraak voor het aanpassen van contactlenzen. Tijdens de afspraak doen we een volledige oogmeting. Deze resultaten kun je ook gebruiken voor het uitzoeken van een nieuwe bril. We kijken naar de gezondheid van het oog en meten de oogboling. Hiervoor maken we 2D foto’s.

Tot slot kijken we naar vochtbalans, oogcomplicaties en bepalen we samen wat voor type lens voor jou het meest geschikt is. We bestellen de lenzen en plannen direct een instructieafspraak waarbij we je helpen met het in- en uitdoen van de lenzen.

De afspraak voor het aanmeten duurt zo’n 60 minuten. Houd voor de instructieafspraak rekening met 30 minuten.

De prijs voor het aanmeten, de instructieafspraak en de benodigde proefsets is 45,00 is euro. 

Prismameting

Een prismameting is meestal een vervolgafspraak nadat tijdens een reguliere oogmeting is geconstateerd dat de samenwerking tussen de ogen niet goed is. Tijdens een prismameting kijkt de prismaspecialist naar de samenwerking tussen beide ogen.

Houd rekening met 60 minuten voor een prismameting.

Een prismameting wordt altijd uitgevoerd door een prismaspecialist één van onze meetruimtes. De prismameting duurt 60 min.

De prijs van een prismameting is 75,00 euro.

Optometrisch onderzoek

Tijdens een uitgebreid oogonderzoek wordt de algehele gezondheid van het oog in kaart gebracht.  Deze gezondheidscheck wordt preventief uitgevoerd of wanneer er tijdens eerdere oogmeting door de opticien opvallende zaken worden geconstateerd. Eventuele afwijkingen kunnen zo vroegtijdig herkend en behandeld worden.

Een optometrisch onderzoek wordt altijd uitgevoerd door een gediplomeerd optometrist in één van onze meetruimtes. Het optometrisch onderzoek duurt 60 minuten  

De prijs van een optometrisch onderzoek bedraagt 69,00 euro.

Scroll naar boven

Hoera Stufkens Optiek bestaat 90 jaar!