Zonnebrillen op sterkte: das pas comfortabel kijken!

Een zonnebril op sterkte combineert de functionaliteit van een standaard bril met de beschermende eigenschappen van een zonnebril. Deze brillen zorgen niet alleen voor een helder en scherp zicht maar beschermen je ogen ook tegen overmatige UV-straling. 

Het belang van UV-bescherming

Voor de aanmaak van vitamine D heeft ons lichaam UV-straling nodig. Maar langdurige blootstelling aan UV-straling kan leiden tot verschillende oogproblemen, waaronder staar en slijtage van het netvlies. Het is daarom aan te raden om een zonnebril te gaan dragen vanaf het moment dat je jezelf in zou smeren om niet te verbranden. Want als de zonstraling zo sterk is dat je huid ervan verbrandt, dan is de UV-straling ook zo sterk dat het schade kan toebrengen aan de ogen. Door te kiezen voor een zonnebril op sterkte ben je waarschijnlijk eerder geneigd je zonnebril te dragen, een wisseling van correctiemontuur naar zonnebril op sterkte is immers zo gemaakt.

Het comfort van een bril op maat

Zonnebrillen op sterkte bieden het comfort van een op maat gemaakte bril. Je hoeft niet langer een bril over jouw standaard bril te dragen, wat ongemakkelijk en onhandig kan zijn. Met zonnebrillen op sterkte zie je altijd scherp, of je nu een boek leest aan het strand of autorijdt op een zonnige dag. En wist je dat je in bijna ieder correctiemontuur ook zonneglazen kunt laten plaatsen? Voor een zonnebril op sterkte dus niet enkel keus uit de collectie zonnebrillen maar uit de gehele collectie!

Stijl en functionaliteit gecombineerd

Met de vele stijlen en ontwerpen die beschikbaar zijn, zijn zonnebrillen op sterkte een stijlvolle keuze. Of je nu de voorkeur geeft aan een klassieke of moderne stijl, er is een zonnebril op sterkte die past bij je persoonlijke smaak en levensstijl.

Zonnebrillen op sterkte voor kinderen

Wist je dat de ogen van kinderen gevoeliger zijn voor UV-straling dan die van volwassenen? De lens in het oog van een kind laat meer UV-straling door dan die van een volwassene, waardoor het netvlies kwetsbaarder is voor schade. Het is daarom belangrijk de ogen van kinderen te beschermen tegen overmatige UV-straling. Met zonnebrillen op sterkte voor kinderen, kunnen je kleintjes volop genieten van buitenactiviteiten zonder dat hun zicht of ooggezondheid in gevaar komt.

Kinderbrillen op sterkte voor in de zon

Gelukkig zijn kinderbrillen allang niet meer zo ouderwets. Sterker nog, we zien steeds vaker dat merken hun meest trendy monturen ook uitbrengen in kinder variant. Bijvoorbeeld de aviator van Ray-Ban.  Bij Stufkens Optiek in Tiel en Venlo hebben we super stoere brillen voor kinderen en heel veel keus! Maak vooraf een afspraak voor een meting of gewoon om te komen passen en proberen. Zo hebben we alle aandacht voor je waardoor een bril uitkiezen met je kind een leuks iets wordt! Een blij kind = blije ouders.

Veelgestelde vragen over zonnebrillen op sterkte

Zijn zonnebrillen op sterkte even effectief als gewone brillen?
Ja, zonnebrillen op sterkte bieden dezelfde niveau van visuele correctie als uw normale bril. Ze worden aangepast aan jouw specifieke oogsterkte.

Zijn zonnebrillen op sterkte duur?
De prijs van een zonnebril op sterkte varieert afhankelijk van het merk, het montuur en je kijkwensen. Wat je nodig hebt kunnen we bepalen tijdens een oogmeting. Hoewel zonnebrillen op sterkte doorgaans duurder zijn dan gewone zonnebrillen, bieden ze meer waarde vanwege de dubbele functie.

Kunnen zonnebrillen op sterkte bifocaal of multifocaal zijn?
Ja, net als gewone brillen kunnen zonnebrillen op sterkte ook bifocaal of multifocaal zijn, afhankelijk van wat je nodig hebt.

Kiezen voor de juiste zonnebril op sterkte

Het kiezen van de juiste zonnebril op sterkte vereist zorgvuldige overweging van verschillende factoren. Je moet rekening houden met jouw sterkte, de vorm van je gezicht, je levensstijl en natuurlijk jouw budget. Het is ook belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare opticien, zoals Stufkens Optiek, die hoogwaardige brillen levert. Maak in dat laatste geval even een afspraak voor je langskomt? Dan meten we gelijk je ogen door.

Direct afspraak maken >

Scroll naar boven

Bestel uw lenzen via onderstaand formulier :