Contactlenzen

Wij geven u persoonlijke aandacht

Bent u op zoek naar de perfecte contactlens? Dan bent u bij Stufkens Optiek aan het juiste adres.

Onze gediplomeerde contactlensspecialisten en optometristen kunnen u adviseren omtrent de talloze mogelijkheden. Met de modernste technieken zoals een cornea topograaf* wordt per individu het hoornvlies in kaart gebracht en gemeten.
Dit zorgt er voor dat een contactlens volledig maatwerk kan worden aangepast. Dit geld voor zachte lenzen, vormstabiele lenzen en ook nachtlenzen. Voor veraf, lezen en multifocaal.

*Het hoornvlies (cornea) is het voorste, heldere deel van het oog. Het hoornvlies speelt een belangrijke rol bij het breken van lichtstralen. Met de cornea topograaf meten wij de vorm, de bolling en het oppervlak van het hoornvlies. Dit wordt vervolgens overzichtelijk door middel van verschillende kleuren in kaart gebracht.
Met deze gegevens van de cornea topograaf kunnen onze contactlensspecialisten en optometristen de perfecte contactlens aanpassen.
Dit onderzoek wordt altijd gedaan bij het aanmeten van contactlenzen of controle bij nachtlenzen. Maar het kan soms ook zinvol zijn als aanvullend onderzoek voor een staaroperatie of bij slechter zien.

Indien u contactlenzen draagt, adviseren wij u elk halfjaar uw ogen en lenzen te laten controleren. Contactlenscontrole helpt problemen met uw ogen en contactlenzen te voorkomen. Belt u ons gerust even voor een afspraak.

Woman inserting a contact lens in eye.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er in vele varianten.  Ze zijn comfortabel en in veel situaties, zoals met sporten, ideaal. Het draagcomfort is hoog! Hierdoor hoef je er nauwelijks aan te wennen en zijn ze ook goed te combineren met een bril.

Vormstabiele lenzen

Ieder oog is uniek, ook dat van u.
Daarom worden vormstabiele contactlenzen altijd op maat gemaakt. Het aanmeten van een vormstabiele contactlens is dan ook altijd maatwerk. Met behulp van een topograaf en geavanceerde programma’s berekent de optometrist of contactlensspecialist voor u de juiste contactlens. Enkelvoudig of multifocaal.

 

foto vormstabiele lens
DreamLite-Lenzen-Visual

Nachtlenzen

De hele dag scherp zien zonder bril of contactlenzen
Nachtlenzen (ortho-k) zijn lenzen die u, zoals de naam het al zegt, ‘s nachts draagt. Een nachtlens heeft geen direct contact met het hoornvlies, maar drijft op de traanfilm. Door de speciale vorm van de lens zorgt de traanfilm dat de voorkant van het hoornvlies op een gecontroleerde wijze de ideale vorm aanneemt.

Multifocale lenzen

Scherp zien, dichtbij en veraf. Voor mensen die de kleine lettertjes van dichtbij niet meer kunnen zien, hebben wij speciale lenzen. Met multifocale contactlenzen kunt u zowel dichtbij als veraf scherp zien. De lenzen zijn comfortabel en u went snel.

Contact lens, case and bottle of solution close-up

Laat uw ogen meten

Kom langs in een van onze vestigingen en laat op vakkundige en professionele wijze uw ogen meten.

Instructievideo's

Handige hulpvideo's voorde juiste manier van het gebruik van je contactlenzen.

20200109_090755
Optiek

Eindhoven

Hermanus Boexstraat 50
5611 AK Eindhoven
040-2447279
info@stufkens-eindhoven.nl

IMG_1929-HDR Fotorh2
Optiek/Hoorspecialist

Tiel

Hoogeindsestraat 20
4001 AB Tiel
0344-613523
info@stufkens-tiel.nl

IMG_8925-HDR Fotorh
Optiek

Venlo

Parade 16
5911 CC Venlo
077-3512015
info@stufkens-venlo.nl