Chanel

Iconische, luxueus & onvergetelijk.

De koningin van de mode

Gabrielle Bonheur Chanel (1883, ook wel Coco genoemd) is de oprichtster van het gelijknamige modehuis Chanel en is waar icoon in de modegeschiedenis. Ze was een visionair voor haar tijd, een rebel die de regels brak en daarmee de mode voor de vrouw veranderde. Ze haalt haar inspiratie uit de mannelijke garderobe en brengt zo een nieuwe vrouwelijkheid teweeg. Modern, stijlvol & comfortabel.

Chanel

Iconische, luxueus & onvergetelijk.

De koningin van de mode

Gabrielle Bonheur Chanel (1883, ook wel Coco genoemd), de oprichtster van het gelijknamige modehuis Chanel is een icoon in de modegeschiedenis. Ze was een visionair voor haar tijd, een rebel die de regels brak en daarmee de mode voor de vrouw veranderde. Ze haalt haar inspiratie uit de mannelijke garderobe en brengt zo een nieuwe vrouwelijkheid teweeg. Modern, stijlvol & comfortabel.

Over

Coco Chanel

Coco Chanel groeide op onder armoedige omstandigheden in het Franse handelsstadje Saumur. Op haar 12e verloor ze haar moeder en werd ze door haar vader achtergelaten in een weeshuis. Mede hierdoor ontwikkelde ze in haar puberjaren een sterk karakter. De drang naar vrijheid en onafhankelijkheid was groot. Ze start haar carrière als naaister, groeit door tot hoedenontwerpster voor de upperclass en opent in 1916 haar eerste hoeden- en accessoire winkel. Zo’n 10 jaar later, in 1927, is haar imperium uitgegroeid naar vijf gebouwen aan de Rue Cambon (nr. 23 t/m 31) en lanceert ze naast een hoedencollectie ook een parfum (Chanel No5), make-up-, kleding-, en kostuumjuwelenlijn. Coco overlijdt op 87 jarige leeftijd.

Chanel icons

Oh oh Chanel. Nooit té opvallend maar altijd aanwezig; de unieke merktags die Chanel aan haar designs toevoegt.

Matelassé

Tijdens een bezoek aan de Schotse paardenraces in de jaren 50 kwam het sprekende wiebertjesmotief onder haar aandacht. Het motief was verwerkt op het dekje van een paardenzadel. Met recht, mode met geschiedenis.

Chain

De wereldberoemde ontwerpster irriteerde zich aan het feit dat haar clutch altijd maar rondslingerde en kwijtraakte. Als oplossing ontwierp ze een tas met hengsel, geïnspireerd op de hengsels die soldaten in het leger gebruikten om hun ballast te dragen. Zeer revolutionair voor die tijd.

Camelia

Haar voorliefde voor deze bloem ontstond toen ze een boeket cadeau kreeg tijdens een eerste date. Sindsdien gebruikte ze de bloem veelvuldig ter decoratie van kleding en verwerkt in de collectie. Nog steeds zien we de camelia regelmatig terugkomen op de catwalk.

Parel

Never out of fashion. Dat Coco Chanel verzot was op parels, was geen geheim. Sterker nog, zonder haar parelsnoer ging ze de deur niet uit. We zien de parel in iedere collectie terugkomen. Als eyecatcher icon of minimalistisch verwerkt. Parels zijn klassiek maar modern. Nog steeds worden alle parels met de hand geselecteerd op basis van hoge kwaliteitseisen. 

Metal Tweed

Het metal tweed ontdekte Coco in 1928 op een schotse renbaan. Ze was direct verkocht door de zachte, fijne stof. Het Franse modehuis staat bekend om het in een nieuw jasje steken van iconische items door er een verrassende twist aan te geven.

Matelassé Jeans

Hier komen twee iconen samen. Het matelassé motief en jeans. Voor de vrouwen die nét even iets anders willen en expressief durven te zijn in hun style. Dit icoon zien we terug in allerlei vormen: complete clutches werden of de veren van zonnebrillen worden ermee bekleed.

Zen Line

“All my art consisted in cutting what the others added” (Gabrielle Chanel).

 

Coco Chanel geloofde sterk in de kracht van het weglaten. Puur, harmonieus en simpel. Verfijnde brillen worden voorzien van een minimalistisch maar sprekend dubbele C logo. De brillen zijn tijdloos, fijn te combineren en sluiten perfect aan bij wensen van de vrouw met een elegante, minimalistische stijl.

Nieuwe bril van Chanel?

Kies je voor een bril van Chanel, dan kies je voor elegantie en luxe en hoogwaardige kwaliteit. Voor een bril óf de perfecte zonnebril op sterkte. In iedere winkel in Tiel, Venlo en Eindhoven hebben we een variërende collectie Chanel brillen. Benieuwd welke Chanel op jou ligt te wachten? Onze comfort experts adviseren je graag.

Scroll naar boven

Bestel uw lenzen via onderstaand formulier :