Stufkens Optiek 90 Jaar!

Dat vieren we samen.

Vindt U uw bril te duf. Kom dan voor nieuw naar de Stuf.

– Dinand Stufkens, 1932

Reclame in de vorm van geinige rijmelarij, tóén al met een knipoog. Op zaterdag 27 augustus 1932 opende Opa Stufkens in Gorinchem de allereerste Stuf, een combinatiewinkel van optiek en drogisterij. Van Dinand Stufkens werd rond 1985 het stokje overgedragen aan Nico Stufkens en sinds 2010 wordt Stufkens gerund door alweer de derde generatie met Jules Stufkens aan het roer.

In al die jaren is er een veel veranderd. Winkels geopend, winkels gesloten… Niet alleen is de bril getransformeerd van puur praktisch hulpmiddel tot iconisch mode item, ook was Stufkens pionier in de opkomst van zachte lenzen, nachtlenzen én multifocaal zicht. Maar wat we in al die jaren nooit uit het oog zijn verloren – dit jaar 90 om precies te zijn – is onze knipoog. Ondanks de serieusheid van ons beroep.

Comfortabel oud worden door jong te blijven.

Hoe we dat doen? Door het oude, wat werkt en zichzelf al heeft bewezen te combineren met nieuwe mogelijkheden, technologie en trends. Zo laten we niet alleen jou comfortabel kijken maar worden we comfortabel oud door jong te blijven. 

Hoe we dat doen?

  • Klassieke merken zoals Cartier, Chanel en Cazal combineren we met de brands van nu: TOM FORD, Chloé en Coblens .
  • Stufkens is de  #1 in oogzorg: We vernieuwen continue in technologie maar servicen onze klanten nog steeds vanuit eigen werkplaats op locatie in Tiel, Eindhoven en Venlo. Voor onze klanten dus korte lijntjes en snelle service.
  • Bij Stufkens werken alleen comfort experts van de officiële opleiding. Ook is er altijd een gediplomeerd optometrist aanwezig.
  • Geen omkijken meer naar het op tijd bestellen en betalen van je lenzen? Dat regel je gemakkelijk digitaal met ons LensPlan. Langskomen mag natuurlijk ook altijd.
  • Bij Stufkens vind je altijd een comfort expert die bij je past; van de technische man met + 35 jaar ervaring tot de modebewuste opticien die de winkel ziet als zijn designer snoepwinkel.

Hoe ’t allemaal begon

Sinds 1932 werken we hard aan comfortabel zicht voor iedereen. Een kijk- of gehooroplossing die niet alleen perfect zit, maar die je ook met zelfvertrouwen draagt. Alle grote ontwikkelingen in de oog- en gehoorzorg hebben we meegemaakt. Als pioniers pakte we die met beide handen aan. We hebben uitgeprobeerd, uitgezocht en de markt voorgoed veranderd. We zijn enorm gegroeid maar ons lokale karakter nooit verloren. Scroll in de tijdlijn hieronder door 90 jaar Stufkens Optiek. 

Opening den eerste Stuf
Opa Stufkens
1932

Opening den eerste Stuf.

1932
1942 – 1952

Dinand Stufkens verruimd zijn blik

en opent winkels in Nijmegen, Eindhoven, Venlo & Tiel. Stufkens stopt met combinatiezaken en wordt exclusief optiek; Speciaal Optiek Stufkens.

1942 – 1952
1956

Vanwege ruimtegebrek heeft meneer Stufkens een aanmeetruimte voor contactlenzen aan huis.

Toen tijdens een afspraak plotseling de vliezen van zijn vrouw braken, moest hij zijn client toch echt naar huis sturen. Zowel klant als meneer Stufkens zijn dat moment nooit vergeten.

1956
1971

Lenzen nu ook zacht en flexibel verkrijgbaar.

Ontwikkeling verloopt moeizaam. Zachte lens werkt als spons op lenzenvloeistof – die in die tijd nog zeep bevat – en zorgt voor veel klachten. Peroxide als oxidator blijkt uiteindelijk het beste middel.

1971
1972

Introductie van het allereerste multifocale glas

uiteraard direct verkrijgbaar bij Stufkens.

1972
1982 – 1992

De witte jassen die opticiens in die tijd dragen worden vervangen voor stropdassen.

Onze langst werkende comfort expert – begonnen in 1974! – heeft deze transitie zelf meegemaakt.

1982 – 1992
1997

Introductie HBO opleiding Optometrie maakt het vak toegankelijk.

Stufkens doet met vier opticiens mee aan de eerste lichting.

1997
2002 – 2012

Alle winkels krijgen een grondige make-over en worden groots heropend.

Oud vertrouwd, in een nieuw jasje.

2002 – 2012
2012 – 2022

Stufkens wordt als familiebedrijf niet alleen overgedragen

Van generatie op generatie, zo gaat dat ook bij onze klanten. Inmiddels bedienen we in meerdere families soms wel vier generaties; opa, vader, zoon en kleinkind!

2012 – 2022

Stufkens 90 Jaar. Dat vieren we samen.

Vanaf 26 augustus ontvang je als klant bij Stufkens leuke extra’s. Ouderwets genieten in een jong en maatschappelijk verantwoord jasje? Bij je nieuwe bril of lenzen krijg je een limited edition Tony’s x Stufkens én een extra grote fles brillenspray van ons cadeau.

zolang de voorraad strekt.

Scroll naar boven

Bestel uw lenzen via onderstaand formulier :