Zachte lenzen.

De schoonheid van daglenzen.

Wist je dat de meest hygiënische manier van lenzen dragen met daglenzen is? Deze zachte, dunne lenzen vervang je iedere dag voor een nieuw, schoon paar. Geen gedoe met lenzenvloeistof of het reinigen van je lenzen maar iedere dag een nieuw pakketje. 

Hou jij wel van een beetje schoon? Of ben je juist niet zo netjes en bang om je lenzen kwijt te raken? Kies dan voor zachte daglenzen. Die kun je immers iedere dag kwijtraken 😉

Daglenzen geven daarbij ook de minste kans op oogontsteking. Ideaal voor (jonge) kinderen, jongvolwassenen en mensen die kiezen voor gemak en comfort.

“Ook zijn daglenzen ideaal voor bijvoorbeeld het sporten of als je op vakantie gaat om achter de hand te hebben. Voor als je je bril zat bent. Of kwijt. Dan kun je in ieder geval goed blijven zien.”

– Maartje, Contactlensspecialist.

LensPlan

Nooit meer omkijken naar het op tijd bestellen en betalen van je lenzen? En altijd een contactlensspecialist of optometrist die een oogje in het zeil houdt?

Kies je voor daglenzen dan kies je voor gemakt en comfort. Dat is wat het LensPlan je biedt als het gaat om het bestellen van je lenzen. Een lenzen abonnement voor onze vaste klanten met standaard korting op je lenzen en leuke extra voordelen.

Soorten zachte lenzen

Binnen de zachte lenzen heb je allerlei variaties. Zo kun je kiezen voor dag-, week-, maand-, of driemaandenlenzen. Of het nu gaat om alleen veraf kijken, multifocaal dus met  leescorrectie of een cilinder; daglenzen bieden vele, comfortabele mogelijkheden. 

Afhankelijk van jouw ogen en lifestyle kijkt de contactlensspecialist met je mee naar de meest ideale oplossing.

Zachte vs.
harde lenzen?

Begin je met het dragen van lenzen, dan is dat altijd even wennen. Onze contactlensspecialisten helpen je natuurlijk graag op weg. Bij harde lenzen is het normaal dat je wen-tijd nodig hebt. Je volgt daarbij een opbouwschema; iedere dag 2 uur langer zodat je na een week op een dag dragen zit. Bij daglenzen daarentegen kun je direct de hele dag van je lenzen genieten. Ook zitten zachte lenzen in het begin comfortabeler dan harde lenzen. Harde lenzen hebben zoals gezegd wat wentijd nodig terwijl je de zachte lenzen vanaf begin af aan niet voelt zitten. Jongere generaties kiezen over het algemeen steeds vaker voor zachte lenzen vanwege het comfort en de directe draagbaarheid.

Voor specifieke ogen kan een harde lens probleemoplossend werken waar een zachte lens deze geavanceerde opties niet meer biedt. Een harde lens gaat een jaar tot wel vier jaar mee. Een duurzame oplossing dus. In de aanschaf zijn harde lenzen vaak duurder dan zachte lenzen maar ze gaan dan ook een stuk langer mee.

Scroll naar boven

Bestel uw lenzen via onderstaand formulier :