Harde lenzen.

What you not see,
is what you get.

Vormstabiele lenzen

In vaktaal worden harde lenzen ook wel vormstabiele lenzen genoemd. Dit soort lens is behoudt dus zijn vorm en is ten opzichte van een zachte lens, niet zo flexibel. Harde lenzen hebben een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid. Een vormstabiele lens kan hierdoor op hoog niveau oogfouten corrigeren. Vormstabiele lenzen worden altijd op maat aangemeten en bieden ook bij uitzonderlijke kijkwensen vaak een oplossing.

Duurzaam kijken

Harde lenzen kunnen tot wel drie jaar meegaan. Een duurzame kijkoplossing dus. Niet steeds afval van het vernieuwen van je lenzen en minder Co2 uitstoot, bijvoorbeeld op gebied van productie en transport.

Zachte lenzen
vs.
harde lenzen

Begin je met het dragen van lenzen, dan is dat altijd even wennen. Onze contactlensspecialisten helpen je natuurlijk graag op weg. Bij harde lenzen is het normaal dat je wen-tijd nodig hebt. Je volgt daarbij een opbouwschema; iedere dag 2 uur langer zodat je na een week op een dag dragen zit.

Voor specifieke ogen kan een harde lens probleemoplossend werken waar een zachte lens deze geavanceerde opties niet meer biedt. Een harde lens gaat een jaar tot wel vier jaar mee. Een duurzame oplossing dus. In de aanschaf zijn harde lenzen vaak duurder dan zachte lenzen maar ze gaan dan ook een stuk langer mee.

Vormstabiele lenzen:

maatwerk.

Het aanmeten van vormstabiele lenzen is maatwerk en wordt altijd gedaan door een gediplomeerd contactlensspecialist. We gebruiken hiervoor de modernste technieken en kijken ook naar de gezondheid van het oog.

Waar nodig verwijzen we je door naar onze optometrist voor aanvullend onderzoek. Harde lenzen zijn er in allerlei variaties en voor vrijwel iedere sterkte. Ook multifocale harde lenzen of harde lenzen met een cilinder behoren tot de mogelijkheden. Bij grotere afwijking of hogere cilinders is een vormstabiele contactlens vaak de beste oplossing.

Scroll naar boven

Bestel uw lenzen via onderstaand formulier :