Monturen van Chloé

Excentriek maar simplistisch, kleurrijk maar timide. De brillen van Anne et Valetin; een explosie aan grafisch ontwerp.

Een unieke bril die de vormen van je gezicht juist accentueert. Ongetwijfeld één van de betere omties om in te investeren. Want het perfecte montuur kan er in één oogbeweging voor zorgen dat jouw ‘eerste indruk’ wordt getransformeerd. Durf jij je bril voor je te laten spreken? Neem dan zeker een kijkje in de collectie van Anne & Valentin brillen bij Stufkens Optiek. De monturen van Anne et Valentine zijn verkrijgbaar in Venlo, Tiel en Eindhoven.

“Creëer wat je niet kunt vinden in plaats van meer maken van wat al is”.

Het Franse merk Anne & Valentin is geboren vanuit een wilde droom van twee opticiens uit Toulouse, een stad in het westen van Frankrijk. Het koppel was voor vrienden op zoek naar een grafisch en origineel ontwerp bril maar konden nergens iets vinden wat ook maar in de buurt kwam bij hun verwachting. Als antwoord op dit gebrek besloten ze zelf te gaan ontwerpen. Dit deden ze vanaf de start direct vanuit een totaal andere filosofie dan de rest en lieten zich niet tegenhouden door technische beperkingen. Het merk is vernoemd naar de oprichters: Anne en Valentin. 

Vandaag de dag, doen Anne & Valentin nog steeds waar ze in 1984 mee zijn begonnen; vanuit de liefde voor het product en een drang naar onafhankelijkheid, ontwerpen vanuit de hoogste standaarden. Niet bang om meerdere stijlen, uitgesproken kleuren en maten te combineren of te experimenteren met eclectische stijlen.

“Our story evolves with each individual who crosses our path: friends, customers, strangers encountered in the street, emerging or confirmed artists. From their personalities – deep, curious and surprising, who differ, in ages, styles, genres… to Art, in its many shapes and forms – architecture, photography, plastic arts, fashion, cinema, everything is a source of inspiration to our creative flow. Everything is movement. Everything is transformation. Everything is color. Everything is matter. Our curiosity is infinite.”

Zachte vs.
harde lenzen?

Begin je met het dragen van lenzen, dan is dat altijd even wennen. Onze contactlensspecialisten helpen je natuurlijk graag op weg. Bij harde lenzen is het normaal dat je wen-tijd nodig hebt. Je volgt daarbij een opbouwschema; iedere dag 2 uur langer zodat je na een week op een dag dragen zit. Bij daglenzen daarentegen kun je direct de hele dag van je lenzen genieten. Ook zitten zachte lenzen in het begin comfortabeler dan harde lenzen. Harde lenzen hebben zoals gezegd wat wentijd nodig terwijl je de zachte lenzen vanaf begin af aan niet voelt zitten. Jongere generaties kiezen over het algemeen steeds vaker voor zachte lenzen vanwege het comfort en de directe draagbaarheid.

Voor specifieke ogen kan een harde lens probleemoplossend werken waar een zachte lens deze geavanceerde opties niet meer biedt. Een harde lens gaat een jaar tot wel vier jaar mee. Een duurzame oplossing dus. In de aanschaf zijn harde lenzen vaak duurder dan zachte lenzen maar ze gaan dan ook een stuk langer mee.

Een nieuwe bril van Anne & Valentin

Vraag je je af of een bril van Anne y Valentin iets voor je is? Durf jij out-of-the-box te kijken? En een bril te dragen die jou versterkt in je zelfverzekerdheid? Als je opzoek bent naar een montuur dat verfijnd, vol leven en speels is, dan is Anne & Valentin je antwoord.

Stufkens Optiek is met trots één van de geselecteerde verkooppunten van monturen Anne & Valentin. Een variërende collectie monturen vind je in onze winkels in Eindhoven, Tiel & Venlo.

Scroll naar boven

Bestel uw lenzen via onderstaand formulier :