Oogzorg

Omdat je maar één paar ogen hebt.

Gewoon goed zien is voor veel mensen vanzelfsprekend. Maar daardoor besteden we maar weinig aandacht aan de gezondheid van onze ogen. Pas als er iets mis is wordt er alarm geslagen. Maar dan is het vaak al te laat.

Draag je een bril of lenzen? Laat je ogen dan regelmatig controleren door een opticien of optometrist. Dit kan op verschillende manieren. Ben je klant bij Stufkens Optiek? Dan krijg je automatisch bericht van ons als het weer tijd is voor een check-up. 

Oogmeting

Bij Stufkens geloven we in comfortabel zicht voor iedereen. Een uitgebreide oogmeting voor het aanmeten van de juiste bril of lenzen is hierbij essentieel. Want net zo belangrijk als een mooi montuur is scherp en comfortabel zicht, afgesteld op je persoonlijke kijkwensen. Bij Stufkens wordt deze meting altijd uitgevoerd door een gediplomeerd opticien waarbij we gebruik maken van geavanceerd en modern apparatuur. Onze comfort experts begeleiden je van A tot Z.

Optometrie

Tijdens een uitgebreid oogonderzoek door de optometrist wordt de algehele gezondheid van het oog in kaart gebracht.  Deze gezondheidscheck wordt preventief uitgevoerd of wanneer er tijdens eerdere oogmeting door de opticien opvallende zaken worden geconstateerd. Eventuele afwijkingen kunnen zo vroegtijdig herkend en behandeld worden. 

Prismameting

Tijdens een prismameting kijkt de prismaspecialist naar de samenwerking tussen beide ogen want wanneer de samenwerking niet goed is,  kun je daar klachten van ervaren. Met speciale prismaglazen kunnen we eventuele afwijkingen corrigeren.

Ooglaseren

Voor altijd scherp zicht, zonder bril of lenzen? Dan kan het laseren van de ogen een oplossing zijn. Onze comfort experts staan voor je klaar voor advies en begeleiding gedurende het traject. 

Myopie Management

Bijziendheid onder kinderen en jongeren is een steeds groter wordend probleem. De oorzaak? Het vele beeldscherm gebruik. Bij Stufkens zijn we gespecialiseerd in myopie management. Dit betekent dat wij kinderen en jongeren (8 – 18 jaar) de juiste hulp kunnen bieden bij het afremmen van steeds slechter wordend zicht. Hoe eerder bijziendheid aangepakt wordt, hoe beter. Bijvoorbeeld doormiddel van miYOSMART glazen kan de achteruitgang van het zicht worden afgeremd.

Oogzorg

en beeldschermgebruik

De huidige tijd vraagt veel van onze ogen. Door het vele beeldschermgebruik krijgen we op steeds jongere leeftijd gedoe met onze ogen. Denk aan myopie, bijziendheid bij kinderen en jongeren. De oorzaak? Een te hoge schermtijd. En dat gaat niet enkel om de telefoon. Wat dacht je van TV, laptop, computer en tablet.  

 Lange dagen achter een beeldscherm draagt niet bij aan de fit- en gezondheid van onze ogen. Gelukkig hebben we daar tegenwoordig speciale brillen voor, die je ogen zo goed mogelijk ondersteunen. Maar bijziendheid voorkomen, is natuurlijk beter dan genezen met een bril.

Op onze social media kanalen delen we regelmatig tips als het gaat om oogzorg. Benieuwd?

Stufkens
Scroll naar boven

Bestel uw lenzen via onderstaand formulier :