Professionele oogmeting: Comfortabel kijken met de juiste bril of lenzen.

Bij Stufkens Optiek geloven we dat comfortabel zicht één van de belangrijkste dingen is voor een fijn en gelukkig leven. Dit maken we voor heel veel mensen mogelijk met hoogwaardige en nauwkeurige oogmetingen. Onze comfort experts zorgen er zo voor dat jouw bril of contactlenzen optimaal op je ogen zijn afgestemd. Een met zorg gekozen bril of lens kan een wereld van verschil maken in je dagelijkse leven. In dit artikel nemen je we daarom mee in het belang van een professionele oogmeting voor het selecteren van de juiste bril of lens.

Waarom een professionele oogmeting?

Een nauwkeurige oogmeting is van cruciaal belang om je ogen in de best mogelijke gezondheid te houden. Het helpt bij het signaleren van eventuele problemen in een vroeg stadium en het bepalen van de juiste correctie voor je zicht.

Een professionele oogmeting is veel meer dan alleen een getal op een recept. Het is een uitgebreid proces waarbij de gezondheid van je ogen wordt beoordeeld en de exacte parameters voor jouw bril of lenzen worden bepaald.

Wat houdt een professionele oogmeting in?

Een professionele oogmeting omvat een grondige evaluatie van je gezichtsvermogen, waaronder metingen van de oogdruk, het onderzoeken van het gezichtsveld en een onderzoek naar de gezondheid van het netvlies. Deze gedetailleerde analyse stelt opticiens en optometristen in staat de meest accurate correctie voor het gezichtsvermogen te bepalen, of dat nu met een bril, contactlenzen of zelfs een oogoperatie is.

Het belang van de juiste bril of lens

Het dragen van de juiste bril of lens is niet alleen fijn voor je kijkcomfort, het draagt ook bij aan je algehele gezondheid. Laten we eens kijken naar enkele voordelen van het hebben van de juiste bril of lens.

Een juist voorgeschreven bril of lens kan helpen bij het corrigeren van visuele gebreken zoals bijziendheid, verziendheid, astigmatisme en presbyopie. Met de juiste correctie, kunnen deze brillen of lenzen de kijkkwaliteit aanzienlijk verbeteren. Ook kan het dragen van de juiste bril of lenzen ervoor zorgen dat verdere achteruitgang van het oog wordt voorkomen.

Ooggezondheid en het belang van professionele oogmeting

Het uitvoeren van een professionele oogmeting kan helpen bij het detecteren van mogelijke oogproblemen en ziektes. Dit is vooral belangrijk omdat sommige oogaandoeningen asymptomatisch kunnen zijn in de vroege stadia. Benieuwd naar hoe zo’n oogmeting in zijn werk gaat? Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden bij Stufkens Optiek.

Detectie Van Oogziekten

Tijdens een professionele oogmeting kunnen optometristen tekenen van oogziekten detecteren, zoals glaucoom, maculaire degeneratie en diabetische retinopathie. Vroege detectie van deze aandoeningen kan helpen bij het voorkomen van mogelijke visuele beperkingen en zelfs blindheid. Het is veel gemakkelijker om een ziekte te behandelen in de vroege stadia dan te wachten tot deze is voortgeschreden.

Bovendien kan de gezondheid van je ogen een indicator zijn voor andere gezondheidsproblemen. Ziekten zoals diabetes of hoge bloeddruk kunnen zich manifesteren in de ogen, en tijdens een oogmeting kunnen deze aandoeningen worden opgemerkt. Een professionele oogmeting is dus niet alleen belangrijk voor het zicht, maar kan ook bijdragen aan een beter inzicht in je algemene gezondheid.

Voorkomt onnodige spanning en hoofdpijn

Te sterke of te zwakke lenzen kunnen spanning in de ogen veroorzaken, wat kan leiden tot hoofdpijn. Een professionele oogmeting zorgt ervoor dat je de juiste sterkte krijgt voorgeschreven, waardoor je deze problemen kunt voorkomen.

Onze oogmetingsproces

Bij Stufkens Optiek bestaat het oogmetingsproces uit meerdere stappen:

1. Medische geschiedenis en symptomen

Allereerst zullen we een gedetailleerd overzicht van medische geschiedenis en eventuele symptomen die je ervaart doornemen. Dit helpt ons om een beter beeld te krijgen van je algemene ooggezondheid en eventuele problemen te identificeren.

2. Reeks tests

Vervolgens zullen we een reeks tests uitvoeren om je zicht te meten en eventuele afwijkingen te identificeren. Dit omvat onder andere tests voor bijziendheid, verziendheid, astigmatisme en presbyopie.

3. Overleg over resultaten en advies

Na het voltooien van de tests, zullen we de resultaten met je bespreken en je adviseren over de beste bril of contactlenzen voor jouw specifieke behoeften. We bieden een breed scala aan opties, van standaard brillen tot op maat gemaakte contactlenzen.

Lees hier alles over onze brillen en onze lenzen.

Hoe kies je de juiste bril of lens na een professionele oogmeting?

Het kiezen van de juiste bril of lens na een professionele oogmeting kan een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Houd rekening met je levensstijl

Je bril of lenzen moeten passen bij je levensstijl. Als je veel tijd buitenshuis doorbrengt, kunnen glazen met een hoge UV-bescherming of contactlenzen een goede keuze zijn. Als je veel tijd voor de computer doorbrengt, kun je overwegen om een bril te kiezen met glazen die blauw licht blokkeren.

Veelgestelde Vragen

Hier zijn enkele veel gestelde vragen over professionele oogmeting en het belang van het kiezen van de juiste bril of lens.

 1. Hoe vaak moet ik mijn ogen laten meten?
  Het wordt aanbevolen om je ogen elke twee jaar te laten meten, of vaker als je merkt dat je zicht verandert.
 2. Hoe weet ik of mijn bril of lenzen de juiste sterkte hebben?
  Als je bril of lenzen de juiste sterkte hebben, zou je zonder problemen duidelijk moeten kunnen zien. Als je hoofdpijn krijgt, je ogen pijn doen of je zicht wazig is, kan het zijn dat je een nieuwe oogmeting nodig hebt.
 3. Kan ik zelf een oogmeting doen
  Hoewel er online tools zijn die een basisoogmeting bieden, is het altijd het beste om een professionele oogmeting te laten doen door een gekwalificeerde optometrist.
 4. Wat als mijn bril of lenzen niet comfortabel zijn?
  Als je bril of lenzen niet comfortabel zijn, is het belangrijk om dit te bespreken met je optometrist. Zij kunnen aanpassingen aanbevelen of andere opties voorstellen.
 5. Wat zijn de tekenen dat ik een nieuwe bril of lenzen nodig heb?
  Enkele tekenen dat je een nieuwe bril of lenzen nodig hebt, zijn hoofdpijn, wazig zicht, vermoeide ogen en moeite met zien in het donker.
 6. Zijn er risico’s verbonden aan het dragen van de verkeerde bril of lenzen?
  Ja, het dragen van de verkeerde bril of lenzen kan leiden tot oogbelasting, hoofdpijn, wazig zicht en in extreme gevallen zelfs tot permanente visuele schade.

Conclusie

Het belang van een professionele oogmeting kan niet genoeg worden benadrukt. Het draagt niet alleen bij aan de kwaliteit van je leven door het verbeteren van je zicht, maar helpt ook bij de vroege opsporing van mogelijke oogziekten. Het dragen van de juiste bril of lenzen, afgestemd op je persoonlijke levensstijl en visuele behoeften, is van vitaal belang voor je algehele ooggezondheid. Dus, negeer die oogmeting niet; het is net zo belangrijk als elk ander gezondheidsonderzoek!

Expert in comfortabel kijken.

Comfortabel zien? Dat zit ‘m niet alleen in een perfect afgestelde bril. Dat is ook een kijk- of gehooroplossing, die je iedere dag met plezier en vol zelfvertrouwen draagt. Waar dan ook. Je vindt het bij Stufkens Optiek, de comfortabelste opticien in Venlo, Eindhoven en Tiel. Exclusief in Tiel kun je ook terecht bij onze audicien.

Direct afspraak maken >

Scroll naar boven

Bestel uw lenzen via onderstaand formulier :